barricaputxins.cat

associació de veïns del barri dels Caputxins de Vic
febrer 21, 2014

Eixample Morató: Ara sí que toca

Al barri estem vivint intensament la proposta de canvis en la mobilitat i l’urbanisme de l’Eixample Morató que s’està proposant des de l’Ajuntament de Vic. Des de l’Associació de Veïns del Barri del Caputxins ho veiem com una oportunitat que no passa sovint (ja fa anys des de la última remodelació), i ens posicionem clarament a favor de portar a terme una pacificació de la mobilitat a l’eixample. Toca que l’accés sigui només per a veïns, i que no sigui un lloc de pas de vehicles dins la ciutat. Toca que puguem passejar i anar a comprar a les botigues sense patir pels cotxes que et poden atropellar o pels cotxes que aparquen durant tot el dia “un moment” per anar a comprar. Toca que el carrer Nou deixi de ser un perill i passi a ser atractiu per passejar-hi, comprar i vendre. Toca que l’Eixample Morató sigui un lloc de passejada i d’activitats que afavoreixin que la gent hi vingui.

Sempre hem pensat que un comerç viu al barri fa que el barri sigui viu. I pensem que els canvis –amb tots els ajustaments que els veïns i comerciants proposin i siguin factibles- ens han de portar a una millora per a tothom. Veiem que hi ha alguns comerços al barri que s’ha posicionant pel no abans de conèixer el que es proposa, i que defensen que no canviï res. Això ens sona en la història recent de la ciutat… Ens agrada veure que la gent participi, proposant alternatives i millores a les propostes tècniques. Amb alternatives. Davant que la gent vingui al barri amb cotxe aparcant en segona fila per comprar…preferim que la gent vingui a gaudir del barri, tot passejant i comprant aquí. Per què no?

Ara sí que toca fer canvis a l’eixample Morató. Ès una oportunitat que no podem deixar passar. Pel bé de tothom, i com han fet en altres llocs que han acabat en èxit. És la nostra posició, avalada per comerciants i una gran majoria de veïns, que ens han animat a manifestar-la públicament. Toca canviar la mobilitat del barri. Com? En això estem. Si dius no, et preguntarem: per què no? I que la majoria del barri –insistim, del barri- tant veïns com comerciants decideixi democràticament, després de debatre –ben informats- els pros i contres. Sempre hem propiciat i ho seguirem fent el consens i el debat. Però sense prejudicis d’entrada i oposicions –absolutament legítimes, és clar- però particulars i sense propostes alternatives de millora del barri.

Pròxima cita: el proper divendres 28 de febrer a dos quarts de 9 del vespre a l’Auditori Marià Vila d’Abadal del Sucre. Allà ens informaran del moment del projecte i les propostes recollides en el procés obert fins ara. Pel barri dels Caputxins, per l’Eixample Morató, pels veïns i veïnes, pels comerços… ara sí que toca. Participa!

Associació de veïns del barri dels Caputxins.

Comments are closed.

Switch to desktop version